Skip to main content

Gebitsprotheses

Mondzorgkliniek Leiderdorp kan verschillende soorten gebitsprotheses aanmeten en plaatsen. Dit alles onder begeleiding van een ervaren prothese specialist.

INSCHRIJVEN

Door preventieve mondzorg worden meer en meer mensen oud met hun eigen gebit. Toch kan het soms gebeuren dat er tanden en kiezen verloren gaan. Gelukkig bestaan er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om tanden, kiezen of een geheel gebit op een goede manier te vervangen door gebitsprotheses. Zo zijn er volledige protheses, frameprotheses, plaatprotheses of klikgebitten. Lees verder over de soorten protheses die we bij u kunnen aanmeten.

Volledige prothese

Een volledige prothese is een kunstgebit dat alle natuurlijke tanden en kiezen vervangt. Dit is dus een volledig kunstgebit. De prothese blijft in de mond hangen door middel van speeksel. Een volledige prothese kan gemakkelijk aan en uit worden gedaan.

Frameprothese

Een frameprothese is een gedeeltelijke/partiële prothese die overgebleven tanden en kiezen ondersteund. Het is een gedeeltelijke vervanging van het gebit. De frameprothese wordt middels kleine haakjes vastgemaakt aan bestaande tanden of kiezen zodat deze goed in de mond blijft zitten. Een frameprothese is gemaakt van metaal, waarop vervolgens een kunsthars wordt aangebracht. Een frameprothese geeft weinig druk op het slijmvlies waardoor deze comfortabel in de mond zit.

Plaatprothese

Een plaatprothese is ook een partiële prothese en is net als een frameprothese gemaakt om een of meerdere tanden te vervangen. In tegenstelling tot een frameprothese is een plaatprothese echter enkel van kunsthars gemaakt waardoor deze meer druk kan geven op het slijmvlies.

Klikgebit (prothese op implantaten)

Een klikgebit wordt gebruikt wanneer een normale prothese geen houvast meer heeft binnen het gebit. Door twee implantaten op de onderkaak aan te leggen wordt gezorgd dat het kunstgebit weer vastgeklikt kan worden. Hierdoor zit uw kunstgebit weer volledig vast.

Noodprothese

Als u pas geleden tanden of kiezen hebt laten trekken of bent verloren is het mogelijk om een noodprothese aan te brengen. Deze tussentijdse oplossing dient ter overbrugging voordat u een definitieve gebitsprothese krijgt aangemeten. Wanneer tanden en kiezen getrokken worden hebben het kaakbot en het tandvlees minimaal 3 maanden nodig om te herstellen van de ingreep. Een noodprothese zorgt ervoor dat u niet maandenlang zonder tanden en kiezen hoeft rond te lopen.

Schrijf u in voor een
eerste consult

Heeft een prothese nodig en weet u niet welke prothese het meest geschikt is voor uw gebit? De specialisten van Mondzorgkliniek Leiderdorp bespreken graag de mogelijkheden met u. Vul het aanmeldformulier in voor een eerste afspraak. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur telefonisch contact met u op voor het inplannen van uw afspraak.

JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN